Fouzia Akachaou Achefay-Boussatta

In het kort

Ondernemer
33 jaar
Geboren in Amsterdam

Bio

Fouzia maakte haar droom waar als ondernemer en is sinds 2011 eigenaar van schoonheidspraktijk Rein City Spa.Inmiddels bijna 8 jaar later bestaat haar team uit 16 werknemers.

Fouzia Akachaou Achefay-Boussatta

“Ik hou van Amsterdam,ik ben er geboren en het voelt voor mij als thuis. De drukke wijken waar verschillende culturen door elkaar wonen en bij elkaar komen daar word ik blij van.”

50 jaar migratie

“De Marokkaanse gemeenschap is nu onderdeel van de Nederlandse cultuur en geschiedenis. Ik vind het belangrijk om daar stil bij te staan, het heeft er voor gezorgd dat de gastarbeiders van toen de kans kregen om een toekomst op te bouwen en zichzelf en hun kinderen een beter leven te geven. Dat is iets waar ik dankbaar en trots op ben, dat wij deel uitmaken van de Nederlandse samenleving en onze stempel kunnen drukken op het verhaal van Nederland.”

Amsterdamse

Wat mij typisch Marokkaanse maakt? Voor mij is mijn familieband heel erg belangrijk, respect en denken aan de medemens, gastvrijheid, en ik hecht veel waarde aan de Marokkaanse normen en waarden.”

Andere FATIMA's