Khadija Bahara

In het kort

Bestuurskundige en vitaliteitscoach
32 jaar
Geboren in Amsterdam

Bio

Khadija is een sociale ondernemer die geboren en getogen is in Amsterdam. Zij was als jongedame al geïnteresseerd in grootstedelijke vraagstukken, dit was voor haar een reden om de studie bedrijfskunde te gaan volgen en om op deze manier een bijdrage te kunnen leveren aan complexe maatschappelijke vraagstukken. Ook heeft zij de opleiding tot vitaliteitscoach gevolgd omdat ze sociaal kwetsbare vrouwen middels coaching wilt helpen. Daarnaast voert zij een onderzoek uit in opdracht van de Gemeente Amsterdam.

Khadija Bahara

“Ik hou ervan om minimaal een keer per week over de grachtengordels, de straatjes en de steegjes in de binnenstad te wandelen.”

50 jaar migratie

Dit roept meer emoties bij mij op dan ik in eerste instantie had verwacht aangezien ik, naarmate ik zelf ouder wordt, mij steeds beter lijk te realiseren dat de eerste generatie migranten behalve mooie tijden uiteraard ook minder mooie tijden hebben gekend. Velen waren namelijk de taal niet machtig en velen hebben nooit kunnen leren hoe ze het beste met twee verschillende culturen om konden gaan. Dit geld ook voor de generaties na hen wat weer heeft geleid tot interessante vraagstukken zoals ‘’identiteitscrisissen’’. Het lijkt er namelijk op dat vooral migranten hiermee hebben te maken, op dit punt valt nog veel winst te behalen.

Amsterdamse

“Ik hou ervan om minimaal een keer per week over de grachtengordels, de straatjes en de steegjes in de binnenstad te wandelen. En ik hou van de Marokkaanse keuken, het warme weer, de hammam, de mooie felle kleuren en de gezelligheid.

Andere FATIMA's