Marlou Def

Bio

Ik maak Amsterdam mooier, beter en sterker door het organiseren van events voor vrouwen, bijvoorbeeld samen dansen, samen eten, elkaar leren kennen. Het gaat om vrouwen vanuit alle culturen, alle windrichtingen, jong en oud. De coronacrisis heeft het even helemaal stilgelegd, maar we gaan door, juist nu. We zijn nu bezig een vrouwenhuis op te zetten met een subsidie van Centrum Begroot. En ik werk nu samen met het Huis van Verbinding in de Oosterkerk. Daar hebben we een ruimte waar we nu alvast kunnen beginnen. Het gaat om het verbinden van vrouwen en het bundelen van de krachten om het goed te hebben met onszelf én met elkaar. En om een tegenwicht te bieden aan de problemen die er zijn op de oostelijke eilanden in het centrum van Amsterdam.

Mijn doel is dat vrouwen voelen dat ze er mogen zijn. Met alles wat er is tussen hemel en aarde. Van jezelf houden en je eigenwaarde laten groeien. Dat is ook mijn persoonlijke proces in mijn leven. Ik hoop veel vrouwen te mogen helpen dat ook zo te voelen.

Ik wil een rolmodel en een voorbeeld zijn voor vrouwen, zodat zij zichzelf leren omarmen. Ik wil dat alle vrouwen beseffen dat ze er mogen zijn met alles wat er is. Alle pijn, alle verdriet, alle vreugde, het licht en het donker. En dat we helemaal mogen zijn wie we zijn.

Mijn boodschap is dat we het samen moeten doen, dat we in verbinding komen met elkaar en dat we ons laten dragen door het leven en door de liefde.

Marlou Def

“Ik heb altijd als beeld gehad om iets te kunnen betekenen voor andere vrouwen maar ook om aan mijn 4 kinderen te laten zien dat alles mogelijk is als jij je daarvoor inzet.”

50 jaar migratie

“50 jaar migratie betekent voor mij dat ik mijn tweede huis heb gevonden in Amsterdam en dat ik zowel in Marokko en Nederland thuis ben en voel. 50 jaar migratie betekent voor mij ook persoonlijk dat mijn kinderen hier zijn opgegroeid en hun toekomst voor de komende 50 jaar in deze stad zal liggen.”

Amsterdamse

“Vanuit mijn cultuur en persoonlijke achtergrond is barmhartigheid voor anderen en het inzetten voor andere een rode draad. Dit past zowel bij mijn Marokkaanse achtergrond maar ook bij het DNA van Amsterdam.”

Andere FATIMA's