Vrouwen van Nieuw-West

Mbarka N’bir

Mijn oma is voor mij een goed voorbeeld van een vrouw met innerlijke kracht. Vasthoudend aan traditie, maar wel meedeinend met de veranderingen. Ze heeft veel meegemaakt, maar liet zich hierdoor niet definiëren en stond positief in het leven.

Zina Abboud

Van mijn moeder leerde ik dat je als vrouw een eigen pad moet uitstippelen en kansen moet grijpen als die zich aandienen. Dat vereist kracht, durf, doorzettingsvermogen en leiderschap.

Khadija Bahara

Mijn oma was een sterke, rechtvaardige en trotse vrouw die geen blad voor de mond nam. Integriteit en rechtvaardigheid gingen voor haar boven alles en iedereen. Ze maakte hierin geen verschil tussen mensen of belangen.

Yousra Moussir

Ik heb gekozen voor deze foto van mijn moeder, omdat zij mijn grote voorbeeld is. Zij staat altijd voor mij klaar en zij is degene op wie ik later wil lijken.

Dana Masoud

Mijn zusje Sarah met haar mooie glimlach. Samen zijn we in 2013 uit Syrië gevlucht en we hebben elkaar nu lang niet gezien. Ik mis haar en ik hoop haar snel weer te zien.

Najate Malki

Mijn moeder is de bron van mijn DNA en de heritage van mijn kinderen. Ze is mijn bron van motherhood, van sisterhood, van oprechtheid, van kracht, van doorzettingsvermogen en van empathie. Yemma inou.