Ik droom van een Nederland waar iedereen gelijk wordt behandeld x

februari 6, 2020

Column Rachida Issaoui

In 2015 richtte hij Forum voor de Democratie op. Maar zijn tweet waarin hij zich uitlaat over een stel Marokkanen in de trein is alles behalve democratisch. De Marokkanen die zogenaamd zijn vriendinnen lastig vielen, waren NS-medewerkers in burger en een agent.

Deze mensen waren bezig met hun werk en als taak hadden ze, zorgen voor de publiekelijke veiligheid. Later toen Baudet erachter kwam wat hij had gedaan zei hij: “ik heb me te snel en stevig geuit”. Verder schets hij: “Daarbij heb ik de kwestie te haastig in een bredere politieke context getrokken: de context namelijk van de gevolgen van de massale immigratie, integratieproblemen en het gebrek aan veiligheid dat vele Nederlanders daardoor dagelijks zien en ervaren. Uiteraard heb ik niemand willen beschuldigen die geen blaam treft.”.

Waarom komt Baudet meteen met een haat tweet vol onwaarheden? Waarom koppelt hij maatschappelijke problematiek aan Marokkanen. Ik ben blij dat hij zich zo heeft geuit, want hierdoor komt hij in de spotlight te staan en kunnen mensen hem onder de loep nemen. En komt er ook ruimte voor repliek. Ik droom van een Nederland waar iedereen gelijk wordt behandeld zonder dat Marokkanen in negatief daglicht worden gezet. Marokkanen zijn net als Nederlanders allemaal verschillend en niet per definitie een probleem of slecht. Helaas wordt vaak iemand met een getint uiterlijk meteen gelinkt aan een Marokkaan.

Baudet is niet de eerste en zal ook niet de laatste politicus zijn die het woord Marokkanen te snel in de mond neemt. Ik zie het als haatzaaierij. De Nederlanders die nooit met Marokkanen in aanraking komen krijgen een verkeerd en negatief beeld door dit soort uitlatingen. Ik vrees dat jongeren met een Marokkaanse afkomst schade oplopen door telkens weer dat negatief geluid te horen door politici. Velen zijn geboren en getogen in Nederland hebben een goede baan. Waarom elke keer weer deze negativiteit.

“Oh lieve, kinderlijk naïeve Nederlanders! Stem nou toch eindelijk voor verandering. Breek los uit politiek correct gelul! Red dit land!’’ Baudet noemt Nederlanders kinderlijk en naïef, eerlijk gezegd vindt ik hem zelf naïef. Ik heb een beter advies: ‘Stem wijs, red dit land tegen racisme en liever samen hand in hand bruggen bouwen’

Mensen die haat zaaien zijn kleurenblind, ze zien alles zwart wit. Deze mensen zullen nooit mensen met een verschillend achtergrond verbinden, laat staan een land besturen. Ben ik minderwaardig Omdat ik van Marokkaanse komaf ben? Waarom zijn het dan altijd de Marokkanen? Nog heel even en het wordt opgenomen in de Dikke van Dale: Marokkaan: groot maatschappelijk probleem!

Rachida Issaoui
Columnist FATIMA

Rachida is werkzaam als doktersassitente bij een huisartsenpraktijk.
Ze studeert momenteel klinische psychologie, omdat ze geïnteresseerd is in de psyche van de mens. Haar grote passie is schrijven. Verder houdt ze van reizen, hardrennen en ballet. Rachida is van Marokkaanse afkomst en geboren in Nederland. Beider ouders komen uit Berkane – de sinaasappelstad van Marokko.

Meer Columns