Najate Admi

In het kort

Vrijwilligster huisvrouwen, docent Arabisch
63 jaar
Geboren in Marokko

Bio

Mevrouw Admi is al meer dan 40 jaar woonachtig in Amsterdam en heeft het gevoel gehad dat zij in een groot avontuur terecht is gekomen vanaf het moment dat zij in Nederland aan is gekomen. Zij heeft mooie dingen maar ook minder fijne dingen meegemaakt. Al deze ervaringen hebben haar gevormd. Mevrouw Admi heeft een lange tijd in de zorg gewerkt en op deze manier altijd iets voor een ander betekend. In de afgelopen jaren heeft zij zoals zij zelf zegt van haar hobby, het geven van Arabische en Koran lessen aan kinderen, haar werk kunnen maken. Dit doet zij als vrijwilliger.

Najate Admi

“Amsterdam is naast Nador mijn stad waar mijn huis staat en waar ik veel heb meegemaakt. Geef mij maar Amsterdam en Nador. Dat is mooier dan Parijs!!”

50 jaar migratie

“50 jaar migratie in Nederland betekent voor mij dat twee werelden en culturen bij elkaar zijn gekomen en dat er een mooie samenleving is ontstaan waar ik nu een onderdeel van ben.”

Amsterdamse

“Ik hou van Amsterdam en haar bewoners. Als Marokkanen zijn wij van huis uit niet direct maar door mijn verblijf in Amsterdam heb ik de Nederlandse directheid geleerd. Ik hou van Amsterdam en ook van de gezelligheid. Amsterdam is naast Nador mijn stad waar mijn huis staat en waar ik veel heb meegemaakt. Geef mij maar Amsterdam en Nador. Dat is mooier dan Parijs!!”

Andere FATIMA's