Yousra Moussir

In het kort

Scholier
9 jaar
Geboren en woonachtig in Amsterdam

Bio

Yousra is woonachtig in Amsterdam en zit op de basisschool. In het afgelopen jaar is zij bij verschillende activiteiten geweest die voor meiden en moeders werden georganiseerd. Ook al is ze nog maar 9 jaar vindt ze het belangrijk om haar stem te laten horen. Ze is blij dat ze dit kan doen en vanuit huis wordt haar betrokkenheid gestimuleerd. Het afgelopen jaar heeft zij de burgemeester (Femke Halsema red.) en andere belangrijke mensen mogen ontmoeten en daar wordt zij blij van omdat er tijd voor haar vrijgemaakt wordt en zij haar boodschap kan vertellen.

Yousra Moussir

“Iedereen in Amsterdam heeft gelijke kansen nodig. Ik vind dat mannen en vrouwen gelijke kansen moeten hebben en daarom wil ik de Minister President worden van Nederland om mijn steentje te kunnen bijdragen”

50 jaar migratie

“Als Marokko 50 jaar geleden geen contract had afgesloten met Nederland dan was de kans heel groot dat ik nu niet in Amsterdam zou wonen. Ik weet dan niet hoe mijn leven er nu uit had gezien maar ik weet nu wel dat door de samenwerking tussen Marokko en Nederland ik nu in Amsterdam woon en daar heel blij mee ben.”

Amsterdamse

“Als klein meisje hou ik van Amsterdam. Als ik met mijn familie over Amsterdam praat dan hoor ik ook van hen dat zij ook van deze stad houden. Amsterdam is mijn stad en ik wil dat iedereen in Amsterdam dezelfde kansen krijgt. Of je nou man, vrouw, wit, zwart, jong, oud gehandicapt bent. Iedereen verdient dezelfde kansen.”

Andere FATIMA's