Lina Boukhoubza

In het kort

Leerling 3 VWO-Technasium
14 jaar
Geboren en woonachtig in Amsterdam

Bio

Lina volgt onderwijs op volgens haar “de leukste school van Amsterdam, het Caland Lyceum”. Op school is zij bij verschillende activiteiten betrokken zoals voorzitter van de leerlingenraad, lid van het debatteam en ze zit namens de leerlingen in de Medezeggenschap Raad (MR) van de school. Van jongs af aan heeft Lina veel interesse in de politiek en sinds een jaar is zij lid geworden van D66. In haar vrije tijd geniet ze ervan om paard te rijden bij de Hollandsche Manege.

Lina Boukhoubza

“Een van de mooie dingen aan Amsterdam is dat er geen stereo type Amsterdammer bestaat. De grote diversiteit aan culturen, religies, mensen met verschillende geaardheden is onze kracht en daardoor proef je ook de zoete vrijheid.”

50 jaar migratie

“50 jaar migratie in Nederland betekent voor mij een kans. Een kans om mij te ontwikkelen en mijn steentje bij te dragen aan de stad die mij heeft gevormd.”

Amsterdamse

“Ik ben een typische Amsterdamse, hou van deze stad en zet mij ook in voor deze prachtige stad. Een van de mooie dingen aan Amsterdam is dat er geen stereo type Amsterdammer bestaat. De grote diversiteit aan culturen, religies, mensen met verschillende geaardheden is onze kracht en daardoor proef je ook de zoete vrijheid. And las but for sure not least, ben ik natuurlijk een trouwe Ajacied.”

Andere FATIMA's