Zahia Chohou

In het kort

Ondernemer in de trouwbranche- en beautysector
37 jaar
Sinds 2008 woonachtig in Amsterdam

Bio

Zahia is ondernemer en opgegroeid in een klein dorp in het Gooi, ze kan zich niet voorstellen ooit weg te gaan uit Amsterdam. Als jonge dame was Zahia al op zoek naar uitdagingen en als ondernemer daagt ze zichzelf geregeld uit. Zahia staat in de Marokkaanse gemeenschap bekend als make-up artist, hairstylist, designer en weddingplanner en heeft al vele bruiloften van dichtbij meegemaakt. Onlangs is zij ook gestart met haar eigen cosmetica lijn Zahia Cosmetics wat een groot succes is.

Zahia Chohou

“”De Marokkaanse vrouw van toen is niet meer te vergelijken met die van nu. Die is nu zo sterk, onafhankelijk en ondernemend. Prachtig om te zien!”

50 jaar migratie

“Ik ben dankbaar voor mijn opa die als een van de eerste gastarbeiders naar Nederland is gekomen en dat wij met zijn allen in die 50 jaar zoveel hebben gedaan en bereikt. Er is zoveel gebeurd in die 50 jaar. Vooral voor de Marokkaanse vrouw. Die is niet meer te vergelijken met de Marokkaanse vrouw van toen. Die is nu zo sterk, onafhankelijk en ondernemend. Prachtig om te zien!”

Amsterdamse

“Ik denk niet dat er veel typisch Amsterdamse mensen meer zijn. Amsterdam is een hele multiculturele stad met zo veel verschillende mensen. Ik denk wel dat we allemaal één ding gemeen hebben en dat is dat iedereen zichzelf wil zijn en dat we gerespecteerd en geaccepteerd willen worden. Denk dat dat het belangrijkste is.”

Andere FATIMA's