Soumaya Alioui

In het kort

Social worker, founder Girls Forward
32 jaar
Geboren in Amsterdam

Bio

Soumaya zegt zelf dat ze als Amsterdammer geboren is om te investeren in jonge vrouwen die voorbijgaan aan hun power door soms een emotionele verstrengeling door bepaalde gebeurtenissen. Ze is als Social Worker actief als meidenveldwerker voor De Volksbond Streetcornerwork en medeoprichter van Girls Forward, een preventieve organisatie in Amsterdam die zich inzet voor meiden in de leeftijd van 14 tot 20 jaar. Diversiteit en inclusie zijn onverbrekelijk verbonden aan hun visie en missie. Deze passie en wilskracht is ontstaan door haar moeder die zelf 20 jaar maatschappelijk werker is geweest en voor onder andere De Marokkaanse Vrouwen Vereniging heeft gewerkt in Amsterdam. Als kind betrok haar moeder Soumaya al veel in haar werk. Haar moeder was een alleenstaande vrouw van drie kinderen maar liet zich daardoor absoluut niet weerhouden in haar professionele groei.

Soumaya Alioui

“Mijn moeder is mijn superheldin, mijn inspiratie! Het is mijn drijfveer om haar mooie werk voor te zetten.”

50 jaar migratie

“50 jaar migratie betekent voor mij dat ik mijn tweede huis heb gevonden in Amsterdam en dat ik zowel in Marokko en Nederland thuis ben en voel. 50 jaar migratie betekent voor mij ook persoonlijk dat mijn kinderen hier zijn opgegroeid en hun toekomst voor de komende 50 jaar in deze stad zal liggen.”

Amsterdamse

“Om te beginnen is het mijn Amsterdamse dialect die mij natuurlijk typisch Amsterdammer maakt. Daar is geen ontkomen aan. Ik ben opgegroeid tussen zoveel nationaliteiten en culturen in Amsterdam waardoor ik veel kennis heb van de verschillende culturele normen en waarden. Amsterdam is zo levendig, Oost is wel mijn favoriet. De meeste mensen zijn ontvankelijk en in voor een praatje over de buurt, het eten of actuele gebeurtenissen, anders dan in dorpen waar ze nogal sceptisch en snel gechoqueerd zijn van alles wat ‘anders’ is. Hier in Amsterdam ben ik nergens van onder de indruk, ik bedoel alles kan hier gewoon, nee, ook niet onder de indruk van de halfnaakte billenman die op rollerskates door de stad racet (mijn kids moeten wel hun ogen dicht doen).”

Andere FATIMA's