Samira Def

Bio

Als coördinator van een buurthuis wil ik mensen verbinden en mensen laten inzien dat ze zich kwetsbaar kunnen en mogen opstellen. Die boodschap breng ik graag over en ik hoop daarmee een rolmodel te zijn voor de mensheid. Zo maak ik Amsterdam mooier, beter en sterker. Ik ben ooit begonnen als vrijwilliger, en toen ontdekte ik dat het mij veel voldoening gaf om iemand een glimlach te bezorgen. Dat ben ik altijd blijven doen. Eigenlijk ben ik dus een inspiratiebron voor mezelf. Mijn boodschap voor Amsterdam is: bestrijd haat met liefde. Liefde kost niets en is tegelijkertijd onbetaalbaar.

Samira Def

“Wat mij typisch Amsterdams maakt is dat ik de taal spreek en de weg in heel Amsterdam ken. Ik zet me in voor de Amsterdamse samenleving.”

50 jaar migratie

“Het is een verrijking voor beide culturen. De Marokkaanse gastarbeiders hebben een belangrijke bijdrage geleverd aan de Nederlandse economie. De status van de Marokkaanse gastarbeiders is veranderd van tijdelijke arbeidsmigrant naar die van een Nederlandse staatsburger met rechten en plichten.”

Andere FATIMA's