Raja Felgata

In het kort

Mediaondernemer,
44 jaar
Geboren in Amsterdam

Bio

Raja woont in Amsterdam en begon haar journalistieke carrière ooit als eerste nieuwslezeres bij de lokale Amsterdamse zender AT5. Daarna werkte ze als redacteur voor redacties van DWDD, Pauw & Witteman, de NTR, Talpa en de Nederlandse Moslim Omroep waar ze onder andere eindredacteur was van het programma ‘Meetingpoint’ en presentator was van het jongerenprogramma ‘Wat Nou?!’ van de NMO.

Daarna werd ze één van de nieuwslezers van het ochtendprogramma ‘Goedemorgen Nederland’ van de KRO. In 2010 lanceerde ze De Kleurrijke Top 100 als antwoord op alle status quo top 100 lijsten in Nederland en produceert ze vanuit haar mediabedrijf Mr & Mrs OASIS producties op het snijvlak van diversiteit, representatie en beeldvorming. Ze is producent en creative director van o.a. De Kleurrijke 50 en FATIMA en reist het liefst de hele wereld over om het verhaal van representatie te vertellen. 

Raja Felgata

“Ik ben trots op mijn ouders en mijn voorouders, op hun schouders sta ik.”

50 jaar migratie

“50 jaar migratie is het verhaal van mijn ouders. Najia Aabid en Brahim Felgata. Mijn vader die zijn hele leven lang heeft gewerkt om voor ons te zorgen en zichzelf wegcijferde om van ons een sterke generatie te maken. Het verhaal van mijn moeder die naar Nederland kwam als 17-jarige jonge vrouw en ondanks een nieuwe en onbekende wereld naast het moederschap, een studie combineerde en voor ons het voorbeeld was van vrouwelijk leiderschap. 50 jaar migratie is HUN verhaal en ik ben trots dat ik onderdeel ben van hun DNA. Hun wijsheid is wat ons heeft gevormd als 2e, 3e en nu al 4e generatie! Mijn dankbaarheid voor hun onvoorwaardelijke liefde en steun is groot en ik hoop dat ik ooit het fundament kan zijn voor anderen, zoals zij dat voor ons zijn geweest.”

Amsterdamse

“Amsterdam staat voor mij voor de vrijheid om jezelf te zijn, de stad waar zoveel nationaliteiten bij elkaar komen en die de stad verrijken met kennis, daadkracht en lef. Amsterdamse mentaliteit heb je niet, dat ben je. Ik houd van de mensen die ik dagelijks ontmoet die mij inspireren om met een breder perspectief naar de wereld te kijken. Mijn vrienden en mensen waar ik mee werk, komen uit alle uithoeken van de wereld en dit zie ik als een waardevolle bijdrage voor mijn eigen perceptie. Mijn Marokkaanse wortels zijn een onderdeel van wie ik ben en ik ben trots op mijn culturele identiteit, trots op mijn ouders en mijn voorouders, op hun schouders sta ik. Het is het fundament voor mijn leven en de kracht die het mij geeft om mijn missie en visie over sociale gelijkheid te blijven agenderen via mijn werk en samen met de mensen die ik over de hele wereld ontmoet.”

Andere FATIMA's