Saida Derrazi

In het kort

Sociaal ondernemer, public affairs, consultancy in migratie en ontwikkeling
38 jaar
Geboren in Meknes Marokko

Bio

Saida heeft haar eigen sociaal projectbureau die zich bezighoudt met onderwerpen die gaan over migratie en ontwikkeling. Ze doet vrijwilligerswerk voor EMCEMO en is coördinator en medeoprichter van S.P.E.A.K. een nieuw collectief voor moslimvrouwen in Nederland. Ook zet zij zich in voor het Collectief tegen Islamofobie en Discriminatie en het Comité 21 maart. Tevens is zij mede-bedenker en uitvoerder van De Week Tegen Racisme in Pakhuis de Zwijger. Een van haar grootste hobby is muziek en dan met name Hiphop (Wu Tang en EPMD etc.) maar ze houdt ook heel veel van André Hazes (de vader). Saida heeft twee goudvissen die Yin en Yang heten. 

Saida Derrazi

“Als 50 jaar geleden de migratie niet op gang was gekomen was ik niet hier. Belangrijk ook dat dit wordt meegegeven aan de volgende generaties.”

50 jaar migratie

“50 jaar migratie betekent veel voor mij. Als 50 jaar geleden de migratie niet op gang was gekomen was ik niet hier. Belangrijk ook dat dit wordt meegegeven aan de volgende generaties. Mijn vader is hier in 1965 naar toegekomen en mijn moeder is hier sinds 1969. Precies 50 jaar geleden. Mijn vader is ondertussen overleden. Maar mijn moeder, die weet niet beter. Die is langer hier dan toen ze hier als meisje van 18 jaar aankwam. Nu hebben ze kleinkinderen die kinderen krijgen.”

Amsterdamse

“Als ik terugkom in Amsterdam van een reis, presteer ik het elke weer dat mijn hart sneller gaat kloppen. Dat ik mijzelf dan betrap op het feit dat ik verliefd ben op deze stad. Bij binnenkomst zeg ik elke keer weer tegen mezelf: ‘Amsterdam, wat houd ik toch van je.’ ”

Andere FATIMA's