Aicha Alaoui Mdaghri

In het kort

Maatschappelijk verbinder
67 jaar
Geboren in Fes, Marokko

Bio

Aicha woont sinds 1990 in Amsterdam en zet zich in voor het organiseren van activiteiten voor vrouwen om op deze wijze mee te kunnen doen in de samenleving. Ze studeerde in Marokko en is daar bij verschillende organisaties betrokken geweest als sociaal en maatschappelijk werker. Hierbij was de insteek om het maximale uit vrouwen te halen, hen een positie te geven in de samenleving en ook te zorgen voor een positieve eigenwaarde. Na komst in Nederland wilde ze het werk wat ik in Marokko heb gedaan voortzetten en werd zij o.a. actief bij de Marokkaanse Vrouwen Vereniging Nederland waar Khadija Arib toentertijd de aanjager was. Aicha is bij verschillende organisaties in Amsterdam betrokken geweest als coördinator voor het opzetten en uitvoeren van activiteiten gericht op vrouwen.

Aicha Alaoui Mdaghri

“Ik heb altijd als beeld gehad om iets te kunnen betekenen voor andere vrouwen maar ook om aan mijn 4 kinderen te laten zien dat alles mogelijk is als jij je daarvoor inzet.”

50 jaar migratie

“50 jaar migratie betekent voor mij dat ik mijn tweede huis heb gevonden in Amsterdam en dat ik zowel in Marokko en Nederland thuis ben en voel. 50 jaar migratie betekent voor mij ook persoonlijk dat mijn kinderen hier zijn opgegroeid en hun toekomst voor de komende 50 jaar in deze stad zal liggen.”

Amsterdamse

“Vanuit mijn cultuur en persoonlijke achtergrond is barmhartigheid voor anderen en het inzetten voor andere een rode draad. Dit past zowel bij mijn Marokkaanse achtergrond maar ook bij het DNA van Amsterdam.”

Andere FATIMA's