Karima Alaoui Mdaghri

In het kort

Leerkracht, maatschappelijk werker
Leeftijd: onbekend
Geboren in Marokko

Bio

Karima woont sinds 1975 in Nederland en is moeder van 4 kinderen. Ze werkte nadat ze in Nederland gesetteld was bij Stichting Buitenlandse Werknemers in Utrecht als maatschappelijk werkster voor 3 jaar. Daarna had ze de behoefte om zich verder te ontwikkelen en is ze naar de Pedagogische Academie gegaan waar ze een studie van 4 jaar succesvol heeft afgerond. Na haar studie heeft ze 18 jaar met hart en ziel les gegeven bij een openbare lagere school in Amsterdam. Zij ziet dit als het hoogtepunt van haar carrière. Naast haar werk heeft ze als hobby naaister waarvoor ze een 3 jarige opleiding gevolgd waar 3 diploma’s uit zijn voortgekomen: costumière, tailleuse en coupeuse.

Karima Alaoui Mdaghri

“We hebben onze stempel gedrukt die overal terug te vinden is in ons dagelijks leven.”

50 jaar migratie

“50 jaar migratie betekent heel veel voor mij, met heel veel ups en downs. Ik heb de geschiedenis van de migratie voor een groot deel meegemaakt, wat nu al onderdeel is van de Nederlandse cultuur en geschiedenis. We hebben onze stempel gedrukt die overal terug te vinden is in ons dagelijks leven.”

Amsterdamse

“Ik ben en blijf een Marokkaanse in hart en nieren, ondanks dat ik al jaren in Nederland woon. Dat is mijn identiteit waar ik zo veel mogelijk aan vasthoud. Ik hou wel zielsveel van Amsterdam, Amsterdam is mijn thuis.”

Andere FATIMA's