Mariam Bel-Hadj

In het kort

Docent en hulpverlener
28 jaar
Geboren in Amsterdam

Bio

Mariam is docente en hulpverlener en droomde er op jonge leeftijd al van om juffrouw te worden. Naarmate ze ouder werd, vervaagde die droom en is ze de opleiding SPH (Sociaal Pedagogische Hulpverlening, red.) gaan studeren. Tijdens die studie kwam ze er toch achter dat haar droom bij het onderwijs lag en na die opleiding is ze alsnog de lerarenopleiding gaan volgen. Nu werkt ze op een school waar zij beide opleidingen kan combineren. Op deze manier is haar droom alsnog uitgekomen en kan ze jongeren maximaal ondersteunen. Naast haar werk als docente is ze ook bezig met de master Onderwijswetenschappen.

Mariam Bel-Hadj

“Als ik aan 50 jaar migratie denk, dan komen de volgende woorden in mij op: overleven, eenzaamheid, hard werken, toekomst, kansen, mogelijkheden en onafhankelijkheid.”

50 jaar migratie

“Als ik aan 50 jaar migratie denk, dan komen de volgende woorden in mij op: overleven, eenzaamheid, hard werken, toekomst, kansen, mogelijkheden en onafhankelijkheid. Als eerste denk ik aan de eerste generatie Marokkanen die alles hebben opgeofferd en alles en iedereen achter zich hebben moeten laten voor een ‘betere toekomst’ in een onbekend land. Een land waarin zij de taal niet spraken noch bekend waren met de cultuur en de tradities. Het land waar zij na jaren van eenzaamheid zich nu verbonden voelen.”

Amsterdamse

“Ik ben een trotse Marokkaanse Amsterdammer. Wat mij een typische Marokkaanse maakt is mijn liefde voor de cultuur en tradities. Net zoals vele andere Marokkaanse kinderen ging ik als kind vroeger altijd zes weken naar Marokko. Ondanks dat ik niet meer zes weken erheen ga, heb ik deze traditie wel in stand geprobeerd te houden door elk zomer mijn moederland te bezoeken. Hierdoor spreek ik de Marokkaanse taal (Darija ) vloeiend.”

Andere FATIMA's