Gözde Def

Bio

Ik wil graag laten zien dat álle studenten welkom zijn op de hogescholen en universiteiten. Ze moeten zich door niets en niemand laten beperken. Dat ze die ruimte kunnen claimen en dat ze unapologetically aanwezig kunnen zijn. Ik wil dat de studenten beseffen dat het nergens voor nodig is om je ergens onzeker door te voelen. En dat je zelf dingen kunt organiseren. Zo heb ik bijvoorbeeld een iftar op de UvA georganiseerd, dat was nog nooit eerder gebeurd. Op die manier wil ik Amsterdam beter, mooier en sterker maken.

Veel vrouwen die ik heb gezien zijn voor mij een voorbeeld en een inspiratie. Bijvoorbeeld Nawal Mustafa van S.P.E.A.K. Ik heb haar een keer horen spreken, en zij zei: ik maak het mensen graag ongemakkelijk. Als jij ongemakkelijk wordt van mijn aanwezigheid, dan laat ik jou dat ook voelen.

Ik wil graag een rolmodel zijn voor tieners en jongvolwassenen. Voor wie misschien geldt dat ze het gevoel hebben dat ze niet worden gerepresenteerd in de samenleving. Zodat ze iemand kunnen zien en beseffen: er zijn wél mensen zoals ik in dat soort posities, dus ik kan dat ook doen als ik dat zou willen.

De boodschap die ik heb voor Amsterdam is: ik ben hier en ik ga daar niet mijn excuses voor aanbieden. En als jij je daar ongemakkelijk bij voelt, dan is dat jouw probleem. I will claim the space. Ik zal laten zien dat ik er ben en ik ga me niet laten beperken door wie of wat dan ook.

Gözde Def

“Ik heb altijd als beeld gehad om iets te kunnen betekenen voor andere vrouwen maar ook om aan mijn 4 kinderen te laten zien dat alles mogelijk is als jij je daarvoor inzet.”

50 jaar migratie

“50 jaar migratie betekent voor mij dat ik mijn tweede huis heb gevonden in Amsterdam en dat ik zowel in Marokko en Nederland thuis ben en voel. 50 jaar migratie betekent voor mij ook persoonlijk dat mijn kinderen hier zijn opgegroeid en hun toekomst voor de komende 50 jaar in deze stad zal liggen.”

Amsterdamse

“Vanuit mijn cultuur en persoonlijke achtergrond is barmhartigheid voor anderen en het inzetten voor andere een rode draad. Dit past zowel bij mijn Marokkaanse achtergrond maar ook bij het DNA van Amsterdam.”

Andere FATIMA's