Lisa Def

Bio

Als voorzitter van Transvisie, een landelijk werkende organisatie die het leven van en de zorg voor transgendermensen probeert te verbeteren, maak ik Amsterdam mooier, beter en sterker. De afgelopen jaren heb ik ervoor gezorgd dat er meer zorgaanbod is gekomen en vooral dat artsen begrijpen dat transmensen niet ziek zijn, maar wel zorg nodig hebben.

Ik ben geïnspireerd door mijn Engelse vriendin. Wat zij als transvrouw heeft meegemaakt tijdens haar transitie riep zo veel verontwaardiging bij mij op. In haar verhaal herkende ik veel van wat transmensen nu moeten doormaken. En dat moet beter.

Ik wil graag een rolmodel zijn voor alle transmensen in Nederland. Ik wil laten zien dat we er mogen zijn en dat we impact mogen maken. Daarnaast wil ik graag een rolmodel zijn voor alle Nederlanders. Ik wil laten zien dat transpersonen veel meer zijn dan alleen een spannend verhaal.

Ik vind dat Amsterdam de laatste jaren wel een beetje aan het vertrutten is, dus mijn boodschap is: blijf ondeugend.

Lisa Def

“Ik leef in twee werelden en kies voor mijzelf de mooie zaken uit de verschillende werelden.”

50 jaar migratie

“Ik voel me geïntegreerd. Heb hier ook nooit een punt van gemaakt. Ik heb nooit een onderscheid gemaakt tussen Nederland en Marokko. Ik accepteerde de situatie zoals het was en zocht naar mijn plekje en leefde daar ook naar.”

Amsterdamse

“Ik leef in twee werelden en kies voor mijzelf de mooie zaken uit de verschillende werelden. In Marokko waardeer ik de verscheidenheid van mensen, het spirituele, de culturen en de magische landschappen. In Nederland heb ik de kans gekregen en genomen om me te ontplooien door studies en te komen waar ik nu ben.”

Andere FATIMA's