Hui-Hui

Bio

Met de vrouwengroep Nisa & Noor voor vrouwen in Amsterdam-West maak ik de stad mooier, beter en sterker. Ik organiseer allerlei soorten activiteiten voor moeders met verschillende culturele achtergronden. In de schoolvakantie doen we ook activiteiten voor kinderen en hun moeders. Ik ben geïnspireerd door Emina, een vrouw die mij heel veel heeft geleerd. Ik heb veel cursussen bij haar gevolgd, bijvoorbeeld Nederlandse les. Ik heb weinig vrouwen ontmoet die zo zijn als Emina. Nu wil ik een rolmodel zijn voor alle vrouwen die mij zien. Ik stimuleer vrouwen uit Amsterdam-West om hun passie te volgen en hun talenten te ontwikkelen. Mijn boodschap voor Amsterdam is: stimuleer de mensen in wat ze willen.

Hui-Hui

“Ik heb altijd als beeld gehad om iets te kunnen betekenen voor andere vrouwen maar ook om aan mijn 4 kinderen te laten zien dat alles mogelijk is als jij je daarvoor inzet.”

50 jaar migratie

“50 jaar migratie betekent voor mij dat ik mijn tweede huis heb gevonden in Amsterdam en dat ik zowel in Marokko en Nederland thuis ben en voel. 50 jaar migratie betekent voor mij ook persoonlijk dat mijn kinderen hier zijn opgegroeid en hun toekomst voor de komende 50 jaar in deze stad zal liggen.”

Amsterdamse

“Vanuit mijn cultuur en persoonlijke achtergrond is barmhartigheid voor anderen en het inzetten voor andere een rode draad. Dit past zowel bij mijn Marokkaanse achtergrond maar ook bij het DNA van Amsterdam.”

Andere FATIMA's