Samira Dahmani

In het kort

Ondernemer
35 jaar
Geboren en getogen in Amsterdam

Bio

Samira studeerde af tijdens de economische crisis in 2007 en dit heeft er voor gezorgd dat Samira is gaan ondernemen. Vandaag de dag runt ze Couscousbar in Amsterdam Oost, Moon Amsterdam Oost en Strongfood. Deze bedrijven hebben 1 belangrijke verbinding DE VROUW. Met trots werkt ze dagelijks samen met verschillende vrouwen en “zetten we elkaar in onze kracht.”

Samira Dahmani

“Hoe ouder ik word hoe meer ik ook kan genieten van mijn Marokkaanse roots, en die zet ik bijvoorbeeld in bij de Couscousbar. Waar we de Marokkaanse keuken samen met de mama’s op de kaart zetten. Dat maakt mij ontzettend trots.”

50 jaar migratie

“Lijkt heel lang, maar is toch ook heel kort. Er is veel gebeurd maar ook weinig gebeurd. Doordat we het dit jaar zo goed aan het vieren zijn, zie je ook wat wij als Marokkaanse Nederlanders hebben bijgedragen aan de Nederlandse samenleving. Hoe bijzonder is dat!”

Amsterdamse

​“Ben geboren en getogen in Amsterdam. Geniet van het Amsterdamse leven waar ik graag gebruik maak van mijn fiets en geniet van de diversiteit die de stad me geeft. Hoe ouder ik word hoe meer ik ook kan genieten van mijn Marokkaanse roots, en die zet ik bijvoorbeeld in bij de Couscousbar waar we de Marokkaanse keuken samen met de mama’s op de kaart zetten. Dat maakt mij ontzettend trots.”

Andere FATIMA's