Sanaa Touzani

In het kort

Stewardess
45 jaar
Geboren en woonachtig in Amsterdam

Bio

Sanaa is 20 jaar geleden begonnen als stewardess omdat ze meer van de wereld wilde zien en meemaken, meer dan Amsterdam en Nederland. Ze had de wilskracht en de droom om net als haar vader zelfstandig ondernemer te worden, een droom die zij uiteindelijk heeft gerealiseerd. Als trotse moeder van drie kinderen blijft zij nieuwsgierig naar meer culturen, interessante verhalen en ontmoetingen met een verscheidenheid aan mensen en unieke ervaringen.

Sanaa Touzani

“Hulde aan de pioniers!”

50 jaar migratie

Heel veel respect voor de eerste generatie. Hulde aan de pioniers! De man met de rusteloze ziel opzoek naar geluk. Zij zijn de grondleggers van ons bestaan hier in dit land, ons leven, onze toekomst en van elke generatie hierna.

Zij hebben overleefd, geleefd, en.. wij leven. Het stokje wordt elke keer overgedragen.  Beladen maar met kracht, ‘gedwongen’ bewijsdrang maar met trots. Terugkijkend en verder kijkend  is het een tocht zonder einde. Er is een hoop bereikt en er valt nog zoveel te bereiken.

Amsterdamse

“Ik ben zeker wel meer Marokkaans dan Nederlands, voor mezelf zou ik het meer een mengelmoesje noemen. Ik hou van allebei maar m’n geloof en cultuur is wel ontzettend belangrijk voor mij. Dat is mijn identiteit. Laten we zeggen een Marokkaanse met een Nederlands tintje.”

Andere FATIMA's