Nouf Def

Bio

Door mijn werk als theatermaakster wil ik Amsterdam beter, mooier en sterker maken. Daarom heb ik Pitjes United opgericht, een theatergroep met multiculturele vrouwen. Wij willen de stem van de onderdrukte vrouwen op de wereld laten horen. Dat doen we bijvoorbeeld met onze eerste voorstelling, Bloody Marie, die ging over menstruatie van vrouwen in bijzondere omstandigheden.

Mijn moeder is een inspiratiebron geweest, maar in de eerste plaats ben ik geïnspireerd door mijn persoonlijke verhaal. Tijdens mijn vlucht naar Nederland in 2015 werd ik ongesteld tussen heel veel mannen. Ik ben helemaal niet gewend om te zeggen ‘ja, ik ben ongesteld’, maar ik moest dat doen en ik heb dat gewoon gedaan, op een domme manier. Ik zei: ‘Ik ben ongesteld, wees lief voor mij alsjeblieft.’

Ik wil een rolmodel zijn voor de onderdrukte vrouwen. Voor de vrouwen die in de gedomineerde mannenwereld leven. Ik wil hun stem laten horen, dat is mijn allerbelangrijkste boodschap in het leven.

Mijn boodschap aan Amsterdam is: creëer bewustwording tussen mannen en vrouwen. Tussen alle samenlevingen. Daar wil ik persoonlijk aan bijdragen. Ik ben in 2015 naar Nederland gevlucht en wil met mijn werk als theatermaakster taboes doorbreken in onze samenleving.

Nouf Def

“Ik ben een artiest en laat zien dat een dame van Marokkaanse afkomst ook kan doen waar zij van houdt.”

50 jaar migratie

“50 jaar migratie heeft er voor gezorgd dat de Marokkaanse gastarbeiders een kans kregen om te werken in Nederland. Hierdoor hadden ze hun gezinnen meer te bieden en hebben wij kinderen een kans gekregen om onze dromen te realiseren hier in Nederland. Onze ouders hebben er voor gezorgd dat wij de Nederlandse normen & waarden kregen met de Marokkaanse cultuur als achtergrond.”

Amsterdamse

“Ik ben een typische Amsterdamse Marokkaanse. Geboren & getogen in Amsterdam en vanuit huis de Marokkaanse cultuur meegekregen.”

Andere FATIMA's