Darifa Benhadhoum

In het kort

Sociaal maatschappelijk dienstverlener
50 jaar
Geboren in Marokko

Bio

Darifa is sociaal maatschappelijk dienstverlener en woont al 25 jaar in Amsterdam. Haar droom was om mensen te helpen hier in Nederland, omdat zij “weet hoe het is om in Nederland de taal niet te kennen en de weg niet te kunnen vinden. Je bent altijd afhankelijk van een ander.” Ze runt al 10 jaar lang een stichting samen met haar vriendin/collega die ze samen hebben opgericht om verschillende mensen te helpen met hun problemen en ze organiseren activiteiten. Het doel van de activiteiten is om de vrouwen te empoweren en de weg te wijzen in de Nederlandse samenleving. Daarnaast werkt ze als ambulant ondersteuner. Door dit werk heeft ze niet alleen mensen geholpen maar uiteindelijk ook zichzelf.

Darifa Benhadhoum

“Wat mij typisch Amsterdams maakt is dat ik de taal spreek en de weg in heel Amsterdam ken. Ik zet me in voor de Amsterdamse samenleving.”

50 jaar migratie

“Het is een verrijking voor beide culturen. De Marokkaanse gastarbeiders hebben een belangrijke bijdrage geleverd aan de Nederlandse economie. De status van de Marokkaanse gastarbeiders is veranderd van tijdelijke arbeidsmigrant naar die van een Nederlandse staatsburger met rechten en plichten.”

Amsterdamse

“Vanuit mijn cultuur en persoonlijke achtergrond is barmhartigheid voor anderen en het inzetten voor andere een rode draad. Dit past zowel bij mijn Marokkaanse achtergrond maar ook bij het DNA van Amsterdam.”

Andere FATIMA's