Anissa el Idrissi

In het kort

Scholier
14 jaar
Geboren in Amsterdam

Bio

Anissa is een jonge bewuste Amsterdamse meid die zoals zij zelf beschrijft aan het begin van haar leven staat en ook het maximale uit het leven wil halen. Haar moeder is haar grote inspiratiebron en tevens haar beste vriendin. Anissa is actief in de wijk en helpt mee met het organiseren van activiteiten voor andere meiden in de wijk. Anissa is een meid die de leefwereld van andere meiden goed begrijpt en ook op een positieve manier iets wil betekenen voor andere meiden. Anissa wil later het liefst met jongeren in de gevangenis werken en hen zo goed mogelijk voorbereiden op een positieve deelname aan de samenleving.

Anissa el Idrissi

“Als jong meisje kan ik mij niet goed indenken welke opofferingen de eerste generaties Marokkanen voor ons hebben gedaan. Ik kan mij wel indenken dat het niet makkelijk zal zijn geweest. Wij hebben alles en zij hebben voor alles moeten vechten. Respect!!!”

50 jaar migratie

“In gesprekken met mijn moeder en vader kreeg ik een beeld over 50 migratie van Marokkanen in Amsterdam. Voor mij en vele meiden is ons bestaan in Amsterdam een vanzelfsprekendheid, terwijl onze ouders veel hebben moeten doorstaan voordat zij gekomen zijn tot waar zij nu staan. Mijn liefde en respect voor mijn ouders is hierdoor alleen maar groter en dieper geworden.”

Amsterdamse

“Amsterdam is mijn stad en mijn stad waar niemand een verkeerd woord over moet zeggen. Ik voel mij thuis in Amsterdam en hou van Amsterdam. Amsterdam is ook de stad waar meiden als ik kunnen dromen wat je wilt worden en welke dromen je wilt nastreven.”

Andere FATIMA's