Mounia Ramdi

In het kort

Ondernemer, eigenaar cateringbedrijf, healty lifestyle blogger
36
Geboren in Casablanca Marokko

Bio

Mounia is eigenaar van cateringbedrijf Raw Happiness en healthy lifestyle blogger. Ze woont sinds drie jaar in Amsterdam en komt oorspronkelijk uit Casablanca. In Marokko werkte ze in de marketing en was ze actief als event manager in de culturele en artistieke sector. Eenmaal in Nederland wilde ze haar andere passie volgen en dat is gezonde plantaardige voeding en fitness.

Ze begon met Daily Bowl of Happiness (online blog en Instagram page) wat vrij snel een succes werd met wereldwijd bijna veertigduizend volgers. Ongeveer anderhalf jaar, creëerde ze haar bedrijf en nu is ze met catering begonnen voor diverse zakelijke en particulieren evenementen. Haar specialiteit is gezonde plantaardige voeding, altijd kleurrijk en zonder junk ingrediënten.

Mounia Ramdi

“Als Marokkaanse vrouw ben ik erg trots om andere Marokkaanse vrouwen hier hun ding te zien doen en zoveel dingen te bereiken. Ze zijn allemaal een dagelijkse inspiratiebron voor mij.”

50 jaar migratie

“Ik woon slechts 3 jaar in Nederland, maar ik kan wel zeggen dat migranten hun lot in eigen handen hebben. Ik geloof dat je alles kunt bereiken wat je wilt, waar je ook bent, als je jezelf de middelen geeft om het te doen, maar vooral als je in een land bent dat open staat voor nieuwe dingen en waar het mogelijk is om te groeien. Migranten of kinderen van migranten die in Nederland komen wonen, moeten profiteren van de kansen die hen worden geboden en de nieuwe cultuur omarmen zonder natuurlijk hun roots te vergeten en waar ze vandaan komen. Ze verrijken het land op zoveel niveaus en Nederland zal niet zijn geworden wat het nu is zonder zijn migranten. Als Marokkaanse vrouw ben ik erg trots om andere Marokkaanse vrouwen hier hun ding te zien doen en zoveel dingen te bereiken. Ze zijn allemaal een dagelijkse inspiratiebron voor mij.”

Amsterdamse

“Ik noem mezelf nog geen volwaardig Amsterdammer maar ik voel me niet het een of het ander. Ik voel me Marokkaans maar niet typisch Marokkaans. Ik denk dat Amsterdam en ik dezelfde mentaliteit hebben. En ik voel me heel comfortabel in Amsterdam. Ik voel me hier veilig en op mijn gemak. Ik voel me geaccepteerd.”

Andere FATIMA's