Hanan Himmi

In het kort

Fashiondesigner
36
Geboren in Amsterdam

Bio

Hanan is een trotse Amsterdamse fashion designer. Na haar studie International Fashion Management aan de AMFI (Amsterdam Fashion Institute) werkte ze alsproduction buyer bij verschillende mode bedrijven. Daarna besloot ze om het zelf te proberen. Met haar ervaringen in de mode wereldwijd en haar andere grote passie reizen, brengt ze haar liefde voor fashion samen in haar modelabel HIMMIH. Geïnspireerd door de Marokkaanse Bohémien en de westerse mode brengt ze met haar creaties beide culturen tot elkaar.

Hanan Himmi

“We zien ook meer succesverhalen in sport, muziek, politiek en in de zakenwereld en ik hoop dat we het in de komende 50 jaar alleen maar nog beter gaan doen.”

50 jaar migratie

“Ik ben trots dat we het steeds beter doen en onze stempel hebben gedrukt op de samenleving. We zien ook meer succesverhalen in sport, muziek, politiek en in de zakenwereld en ik hoop dat we het in de komende 50 jaar alleen maar nog beter gaan doen.”

Amsterdamse

“Ik ga bijna mijn stad niet uit als ik in Nederland ben. Voor mijn gevoel is alles te ver als het buiten Amsterdam is en als ik de stad uit ga dan ben ik opgelucht als ik de oude vertrouwde A10 op rij. Ik vind Amsterdam de leukste en mooiste stad van Nederland en zou het niet verruilen voor een andere stad. Als ik in het buitenland ben en mensen vragen mij waar ik vandaan kom of woon dan zeg ik altijd: I was born and raised in Amsterdam but originally from Morocco. Marokkaanse humor is de leukste humor. Ik lach mij altijd dood wanneer ik met Marokkanen anekdotes en verhalen deel. Ik hou van Marokko en ga er graag heen.”

Andere FATIMA's