Fatima El Mourabit

In het kort

Vakbondsvrouw FNV
44 jaar
Geboren in Ede, woont sinds 1998 in Amsterdam

Bio

Fatima werkt als vakbondsvrouw voor de FNV en zet zich in voor werknemers die zich met steun vanuit de FNV organiseren om een breed gedragen probleem bij de werkgever onder de aandacht te brengen. Ze begeleidt werknemers tijdens een proces en coach ze om nog meer collega’s te betrekken bij een traject.

De rode draad in haar werk en privé leven is voornamelijk zich inzetten voor rechtvaardigheid. Als vrijwilliger zet zij zich in bij het Humanistische Verbond (HV).

HV heeft het Nieuwe Vrijdenkers platform gefaciliteerd en is ontwikkeld door vrijwilligers. Fatima heeft het vertrouwen van haar achterban gekregen om het voorzitterschap van de Nieuwe Vrijdenkers te dragen. Samen met gelijkgestemden die zich op de achtergrond inzetten als vrijwilliger, bereiken zij steeds meer mensen die zich willen aansluiten bij het Nieuwe Vrijdenkers platform. Publiekelijk spreekt Fatima ook namens haar achterban over de vrijheid van zelfbeschikking in eigen gemeenschap. Over de vrijheid om uit een religie te stappen die van huis uit als vanzelfsprekend is overgebracht.

Fatima El Mourabit

“Een worsteling dat ik een vreemde ben tussen twee landen: in geen van beide landen compleet thuis, maar ook weer niet een vreemde.”

50 jaar migratie

“Een worsteling dat ik een vreemde ben tussen twee landen: in geen van beide landen compleet thuis, maar ook weer niet een vreemde. In Marokko geniet ik van de mooi landschappen, geuren, kleuren, de gastvrijheid en de liefde van het wederzien van mijn familie. Nederland is het land waar ik thuis kom, maakt niet uit welk land ik daarvoor heb bezocht en heb genoten van haar schoonheid. Heel even wilde ik als twintiger emigreren naar Spanje, daar kom ik heel graag en voel ik mij enorm op mijn gemak. Spanje is echt een vakantieland, het Rif-gebied waar mijn roots liggen en Amsterdam is mijn thuis. Ik zie al deze plekken als een verrijking in mijn leven wat mij veel heeft gebracht en mij heeft gemaakt tot de persoon die ik vandaag ben. Verrijking betekent 50 jaar migratie in Nederland.”

Andere FATIMA's