Fadoua Ait El Haj

In het kort

Artiest (Madame), vrijwilliger trajectbegeleiding wonen
27 jaar
Geboren in Amsterdam

Bio

Fadoua is artiest en helpt jongeren bij hun woontraject als ervaringsdeskundige. Zij besloot op haar achttiende uit huis te gaan en de ervaringen die zij opdeed bij verschillende woontrajecten geeft zij nu als vrijwilliger door aan jongeren die in een soortgelijke situatie zitten. Velen kennen haar als ‘Tattoo chick’ uit een documentaire waaraan Fadoua heeft meegewerkt, wat veel commotie heeft veroorzaakt, zowel in negatieve als positieve zin. Van jongs af aan heeft ze altijd al een grote passie gehad voor muziek. Als patiënt met diabetes (type 1) heeft ze dagelijkse complicaties, maar dat staat haar niet in de weg om als artiest door te breken. Onlangs werd zij door presentator Rotjoch van 101 Barz (Online hiphop-platform red.) genoemd als “één van de hardste female rappers van dit jaar.”

Fadoua Ait El Haj

“Ik ben een artiest en laat zien dat een dame van Marokkaanse afkomst ook kan doen waar zij van houdt.”

50 jaar migratie

50 jaar migratie heeft er voor gezorgd dat de Marokkaanse gastarbeiders een kans kregen om te werken in Nederland. Hierdoor hadden ze hun gezinnen meer te bieden en hebben wij kinderen een kans gekregen om onze dromen te realiseren hier in Nederland. Onze ouders hebben er voor gezorgd dat wij de Nederlandse normen & waarden kregen met de Marokkaanse cultuur als achtergrond.”

Amsterdamse

“Ik ben een typische Amsterdamse Marokkaanse. Geboren & getogen in Amsterdam en vanuit huis de Marokkaanse cultuur meegekregen.”

Andere FATIMA's