Salima Oustou

In het kort

Kunstenaar
32 jaar
Geboren in Den Bosch

Bio

Salima is een kunstenaar en haar ontwaakte artistieke momenten begonnen al op vrij jonge leeftijd. Kunst fungeerde als “medicijn voor haar ziel” en bracht al zoveel veel verwerking en vreugde in haar jonge zijn dat ze besloot om naar de Kunstacademie te gaan. Tijdens haar kunstzinnige processen op de academie verlangde Salima naar meer verdieping en besloot zij om “wijsbegeerte spiritualiteit” te studeren om haar kunst en zichzelf en de wereld om haar heen nog beter te begrijpen. In haar huidige kunstwerken is het nu haar doel en roeping om haar mystieke artistieke spirituele schilder processes te belichten en te delen met de wereld om haar heen. 

Salima Oustou

“Ik voel mij op de eerste plaats een burger van Moeder Aarde. En vanuit mijn achtergrond heb ik het voorrecht om het beste te halen uit 2 rijke culturen”

50 jaar migratie

“Migratie vind ik een beladen begrip vanuit de huidige media context. Voor mij betekent migratie een beweging, een golf van vernieuwing, een extra cultureel ingrediënt in de samenleving. En op het doek is het een nieuwe kleur en inzicht en kennismaken met andere dimensies en gedachten. “

Amsterdamse

“Ik ben een Marokkaanse geboren in Nederland, momenteel woonachtig in mijn geliefde stad Amsterdam. Ik voel mij op de eerste plaats een burger van Moeder Aarde. En vanuit mijn achtergrond heb ik het voorrecht om het beste te halen uit 2 rijke culturen. Ik handel als een Nederlander en ervaar mijn gevoel van warmte en gastvrijheid als Marokkaanse. Ik combineer de rijke historie en filosofie vaak ook in mijn werken, waarbij ik thema’s en taboes rondom religieuze identiteit centraal zet. Dit vanuit meervoudig perspectief. ik probeer met mijn kunst het universele kleurrijke pallet en landschap te bewandelen.”

Andere FATIMA's