Fatima Ghabri

In het kort

Projectleider Gemeente Amsterdam
42 jaar
Geboren en getogen in Amsterdam

Bio

Fatima is nu een klein jaar werkzaam bij de Gemeente Amsterdam na ruim 19 jaar bij Reclassering Nederland gewerkt te hebben in de uitvoering, management en beleid. Op het stadhuis bij de afdeling Openbare Orde en Veiligheid houdt ze zich als projectleider bezig met de aanpak radicalisering. Fatima is trots dat ze mag werken in haar geboortestad en “mooiste stad van Nederland” en hoopt met haar ervaring bij te dragen aan een nog veiligere stad. Naast hard werken geniet ze volop van het leven met haar gezin, familie en vrienden. Ze wilt alles uit het leven halen: “het leven is een feest, maar je moet wel zelf de slingers ophangen.”

Fatima Ghabri

“Amsterdam is voor mij een wereldstad en staat voor vrijheid. En wat mij een typisch Amsterdamse maakt is dat ik een wereldmens ben!”

50 jaar migratie

“Het besef dat onze (1 e generatie) ouders hun vaderland hebben verlaten, hard hebben gewerkt en moeilijke en zware tijden hebben gekend. Dit hebben zij gedaan om ons een goede toekomst te bieden. Dat is ze gelukt en daar ben ik ze voor altijd dankbaar voor!”

Amsterdamse

“Vanuit mijn cultuur en persoonlijke achtergrond is barmhartigheid voor anderen en het inzetten voor andere een rode draad. Dit past zowel bij mijn Marokkaanse achtergrond maar ook bij het DNA van Amsterdam.”

Andere FATIMA's