Karima Ahmadouch

In het kort

Designer en eigenaresse fashionlabel en preventiemedewerker GGZ
41 jaar
Geboren in Maastricht

In Nederland vanaf mijn geboorte. In Amsterdam vanaf mijn 24e levensjaar.

Bio

Karima woont sind haar 24 e in Amsterdam en is designer en eigenaresse van het fashionlabel JEDIDA en preventiewerker bij de GGZ. Van kleins af aan vond ze het “heerlijk om mij anders dan anderen te kleden.” Ze onderscheidde zich altijd door iets extra`s aan haar kleding toe te voegen. Jaren later is ze haar eigen fashionlabel gestart genaamd JEDIDA. Alles wordt met de hand gemaakt in Marokko en na twaalf uitverkochte collecties is zij nu druk bezig met de dertiende collectie. Daarnaast werkt ze als preventiewerker bij de GGZ.

Karima Ahmadouch

“Ik ben trots op het feit dat wij, de tweede generatie, in zo’n korte tijd hebben kunnen laten zien waar wij allemaal toe in staat zijn als het gaat om wilskracht, doorzettingsvermogen en discipline.”

50 jaar migratie

Ik ben trots! Trots op de basis die onze ouders voor ons gelegd hebben in dit mooie land. De kansen die ze hebben gekregen maar ook zeker gegrepen om voor ons een bestaan hier op te bouwen. Trots dat wij dankzij hen hier vandaag de dag leven en wij allemaal zo ons best doen om iets moois te doen voor onze maatschappij elke dag weer.

Amsterdamse

Ik als geboren Limburger geniet van de diversiteit die de markten in geuren en kleuren bieden, elke keer weer zie je op de Amsterdamse markten hoe mooi ons land is! De verschillende etniciteiten die letterlijk en figuurlijk naast elkaar staan en werken, het rijke pallet aan kleurrijk voedsel en kleurrijke kledingitems. Ik vind het heerlijk om te fietsen door Amsterdam, soms wel twee keer op een dag van Oost naar West, ik vind het heerlijk om over de Amsterdamse markten te slenteren.

Andere FATIMA's