Fatima Boutaka

In het kort

Eigenaar Mindful Class, Leerkracht Primair Onderwijs, Bovenbouwcoördinator + lid van het Management Team Daltonschool de Horizon, Mindfullnes trainer voor kinderen en jongeren aan de IAMT (International Academy Mindfulness Teaching)
30 jaar
Geboren in Kelaa M’ Gouna Marokko, Amsterdammer sinds 1991

Bio

Fatima is een creatieve geest die haar passie voor lesgeven en Mindfulness op een bijzondere manier heeft weten te combineren. Fatima is een gedreven leerkracht in het primair onderwijs op Daltonschool de Horizon en bovenbouw-coördinator. Daarnaast is zij ook Mindfulness trainer gelieerd aan de internationale Academie Mindfulness Teaching (IAMT).

Een van haar missies is de maatschappelijke ongelijkheid tegengaan. Voornamelijk op het gebied van kansenongelijkheid in het onderwijs en etnisch profileren. Door veel onderzoeken over bovengenoemde onderwerpen te bestuderen en theorie te koppelen aan de praktijk heeft zij zich kunnen ontwikkelen tot een professionele leerkracht, gastspreker, Mindfulness trainer en coach die is uitgerust met een hoop vak- didactische kennis, interculturele gesprekstechnieken en culturele mensenkennis. Ze wilde naast haar vrijwilligers werk en haar deelname aan de actiegroep ‘Wit aan zet’ meer betekenen voor de maatschappij en in het bijzonder het onderwijs. Sinds vorig jaar werk ze voor de gemeente Amsterdam en is ze lid van de Amsterdamse Lerarenraad die het lerarenbeleid voor de leerkrachten van de gemeente Amsterdam zal gaan vormgeven.

Fatima Boutaka

Ik denk dat het feit dat ik bijna overal op de fiets naartoe ga wel iets typisch Amsterdams is.

50 jaar migratie

“Ik moet denken aan mijn opa en aan mijn vader. Mijn opa vond het hier maar niks en ging terug naar Marokko. Mijn moeder ging trouwen en mijn vader bracht haar toen naar Nederland. Vroeger dacht ik weleens, waarom zijn we ooit naar Nederland gekomen? In Lbled (Marokko) is alles zo vredig, geen stress, prachtige natuur, heerlijk eten en alle familie. Nu begrijp ik waarom iedereen naar Lkharij (buitenland) wil en een goede toekomst wil bouwen. Want ook in Lbled moet er gewoon gewerkt worden en brood op de plank komen. Mijn vader is helaas een lange tijd geleden hier in Nederland gestorven.”

Amsterdamse

“Allereerst ben ik een trotse moslima, Marokkaanse en Amsterdamse. Ik denk dat het feit dat ik bijna overal op de fiets naartoe ga wel iets typisch Amsterdams is. I Love my Bike! Het genieten van de terrasjes en kibbeling eten op de markt hoort daar ook bij. Je ziet door mijn hoofddoek dat ik een moslima ben maar niet altijd dat ik een Marokkaanse achtergrond heb. Ja, typisch Marokkaanse aan mij is dan toch dat ik vaak ga azgort. Met je tong heel snel naar links en rechts en dan zo een joelend geluid op het einde, heb ik toen ik klein was van mijn oma geleerd.”

Andere FATIMA's