Nora Aamour

In het kort

Oprichter van stichting Samen Sterk Vrouwen West en coördinator activiteiten bij de stichting Medewerker Maatschappelijk Zorg
47 jaar
Geboren in Marokko

Bio

Nora Aamour woont al dertig jaar in Nederland en is al twintig jaar actief als o.a. vrijwilligster in Amsterdam. Samen met haar collega Darifa Benhadhoum heeft zij de stichting Samen Sterk Vrouwen West opgericht. “Benhadhoun en Aamour (ook wel de ‘Engelen van West’ genoemd) kwamen uit Marokko naar Nederland en algauw voelden ze zich eenzaam omdat ze niet de Nederlandse taal spraken en hun weg in de maatschappij niet kenden. Ze namen zich voor om dit andere vrouwen te besparen (bron: interview uit NieuwWij).”

Samen Sterk Vrouwen West is een vrijwilligersorganisatie voor en door vrouwen uit de Westerparkbuurt. Maar inmiddels weten ook vrouwen van elders de stichting te vinden. De organisatie heeft als doel om vrouwen met elkaar in contact te brengen, elkaars krachten en mogelijkheden aan te spreken om het leven in Westerpark met beide handen aan te pakken. Het zijn voornamelijk vrouwen met een Marokkaanse achtergrond die gebruik maken van de activiteiten van Nora en Darifa, maar er komen steeds meer diverse gezichten bij. Bovendien hebben de vrouwen zelf inbreng in het soort voorlichting en training die worden georganiseerd. 

 

Nora Aamour

“Mijn betrokkenheid en gevoel voor verantwoordelijkheid voor mijn medemens maakt mij denk ik een typische Amsterdamse/Marokkaanse.”

50 jaar migratie

“Het was een moeilijke periode in het begin, toen mensen hun eigen land moesten achterlaten, maar ik zie dat ze nu mooie resultaten behalen als migranten. Ik hoor zoveel leuke, inspirerende, krachtige en leerzame verhalen. Ik heb hier zoveel van geleerd.”

 

 

Amsterdamse

“In mijn dagelijkse werk kom ik met verschillende mensen in aanraking en door goed te luisteren naar hun ervaringen voel ik mij nog meer verbonden met de stad. Mijn betrokkenheid en gevoel voor verantwoordelijkheid voor mijn medemens maakt mij denk ik een typische Amsterdamse/Marokkaanse.”

Andere FATIMA's